Planboard Symposium - FAQ

1. Waarom een symposium?

Dit symposium is anders dan alle andere. Geen langdradige verhalen op een laag niveau, maar technisch hoogstaande presentaties met vlammende demo’s, gebaseerd op de praktijkervaring van Oracle Database Beheerders en Developers. De presentaties zijn in het Nederlands en je krijgt de demo’s mee. Tussen de presentaties door heb je tijd om kennis en informatie uit te wisselen met deelnemers en sprekers. Op deze manier breid je meteen je kennisnetwerk uit.

2. Waarom maar één dag?

In één dag kunnen je vijf presentaties bijwonen. Precies genoeg om veel informatie op te doen én te onthouden. En... voor een DBA/Developer is het wel eens goed om een dagje niet op het werk te zijn. Zo kun je zien wat er goed en fout gaat, zodat je je omgeving nog beter kunt opzetten.

3. Is één uur per presentatie niet te kort?

Uit ervaring blijkt dat je in één uur een specifiek technisch onderwerp goed kunt behandelen, waarbij alle ins en outs aan de orde komen. Zo blijft er tijd over voor het uitwisselen van kennis en ervaring met de sprekers en andere deelnemers.

4. Hoe overtuig ik als DBA/Developer mijn management van het nut van deze dag?

  • Je bedrijf profiteert van je nieuwe ideeën en contacten en van de praktijkverhalen die je van anderen gehoord hebt.
  • De informatiedichtheid van dit symposium is hoog. De sprekers hebben veel praktijkervaring. Deze ene dag is daardoor even veel waard als meerdere cursusdagen.
  • De sprekers vertellen je hun ervaringen, inclusief de fouten die ze hebben gemaakt. Die fouten kun jij dus voorkomen.

5. Zijn er voor de toekomst nog meer van deze symposiums gepland?

Ja. We streven ernaar om elk jaar in ieder geval een van deze dagen te organiseren voor DBA's, in het voorjaar. Maar het volgende symposium heeft weer andere onderwerpen, dus als er deze keer een onderwerp bij zit waar je meer over wilt weten, is dit je kans.