Roel Hartman en Nienke Gijsen

Roel Hartman Director van Apex Evangelists.NL en heeft meer dan 20 jaar ervaring als ontwikkelaar in Oracle omgevingen. Gestart met Oracle versie 5, Oracle Forms 2.3, RPT/RPF en Oracle*Case 4.5 en sindsdien alle versies van de database, Forms, Reports en Designer gebruikt. Sinds een paar jaar ligt zijn focus op Oracle Application Express.

Roel is spreker geweest op bijvoorbeeld UKOUG, Collaborate, OOW, KScope en tal van locale Oracle User Groups in Europa. Hij is een actieve deelnemer op het OTN APEX Forum en houdt een blog bij op http://roelhartman.blogspot.com. Sinds juni 2009 is Roel een Oracle ACE en sinds augustus 2010 een Oracle ACE Director. Hij is co-auteur van “Expert Oracle Application Express” en “Oracle Application Express for Mobile Web Applications”

 

Nienke Gijsen werkte van 1994 tot 2000 bij Oracle Nederland, waar zij onder andere database beheer cursussen gaf. Na 2000 was zij bij verschillende bedrijven verantwoordelijk voor database performance tuning projecten. In 2005 richtte Nienke Planboard B.V. op. Zij werkt momenteel als database beheer consultant bij verschillende klanten en organiseert - in samenwerking met Eric Valk, Simone Pedroso, Bernhard de Cock Buning en Corné van den Beemd de Planboard Oracle DBA symposiums.

Apex Performance Troubleshooting

Weer een www_flow package in mijn top processes

 Een ORA-4030 (out of process memory) in de alert.log van de database, een trace file met een declare PL/SQL stuk met een www_flow packages aanroep en een Linux server die veel memory in gebruikt heeft. Wat kan je doen om dit probleem te analyseren en op te lossen?

Roel en Nienke presenteren een manier van analyse van performance problemen in een Apex applicatie. De volgende onderdelen komen aan de orde:

  • Database log file
  • Database trace file
  • Webserver access log
  • Webserver error log
  • Apex Administration overview
  • Apex Administration performance page
  • Apex performance queries
  • Apex log table

Weet waar je zoeken moet!