Harald van Breederode

Harald van Breederode heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT-sector. De eerste 20 jaar werkte hij als Unix Systems Administrator. De afgelopen 12 jaar deelde hij als Senior Principal DBA Instructor zijn kennis van de Oracle DBA technologie met de klanten van Oracle University. Harald geeft cursussen en seminars over Unix, Linux, Database Administration, RAC, ASM, Data Guard, Data Warehouse Administration, SQL Tuning en Database Tuning. Hij is Technical Team Leader van het Oracle Linux Certification Exam ontwikkelteam en Consulting Architect van het Oracle Database Certified Master Exam ontwikkelteam. Harald is een veelgevraagde spreker op de jaarlijkse UKOUG conferentie, de UKOUG RAC SIG en het Nederlandse Planboard DBA Symposium. Harald is Oracle Database 10g Administrator Certified Master, Oracle Database 8i to 11g Administrator Certified Professional, Oracle on Linux Certified Master en Oracle Database RAC Certified Expert. Hij is bovendien lid van het "Oak Table" Network van Oracle Database Professionals. 

Real Application Testing: een introductie

Performance Analyse zonder proefdieren

In deze presentatie geeft Harald een overzicht van de Real Application Testing mogelijkheden van Oracle Database 11g. Hij bespreekt:

  • SQL Performance Analyzer
  • Database Workload Capture
  • Database Workload Replay

Nadat hij de theorie besproken heeft, geeft Harald een demonstratie van een Database Workload Capture op een Oracle10g database, die hij met behulp van Database Workload Replay afspeelt op een Oracle11g database.