Harald van Breederode

Harald van Breederode begon zijn carrière bij Oracle Nederland in 1993 als UNIX systeembeheerder in het datacenter. In 1998 stapte hij over naar Oracle University, waar hij als Oracle DBA verantwoordelijk was voor het opzetten en onderhouden van alle cursusomgevingen. Daarnaast begon hij, kort na zijn overstap, met het geven en ontwikkelen van DBA trainingen. Momenteel is Harald fulltime Principal DBA Trainer bij Oracle University en geeft hij alle cursussen binnen het (Advanced) DBA curriculum. Hij verzorgt regelmatig Specials op het gebied van Database Administration en Data Server Internals. Vanaf begin 2006 ‘speelt’ hij met (bètaversies van) de Oracle Database 11g. Harald is nauw betrokken bij de voorbereiding van het global DBA Curriculum en bij de ontwikkeling van het Oracle 11g cursusmateriaal. Harald is Oracle8i en Oracle9i Oracle Certified Professional (OCP) en Oracle10g Master (OCM).

 

Client Connectivity in een DataGuard omgeving

Hoe je de Client Connectiviteit problematiek in een Oracle 11g DataGuard omgeving kunt oplossen.

Harald geeft een korte introductie over DataGuard, de verschillende soorten Standby databases en de begrippen switch-over en fail-over. Daarna gaat hij in op het effect van een switch-over of fail-over voor Database Clients en hun Database connectie.

Hij laat zien hoe je met een combinatie van Database Services en een Database Trigger zorgt dat Database Clients optimaal gebruik maken van DataGuard, zonder handmatig ingrijpen van een DBA.

Most aggressive use of demos ever seen in a conference talk - and they all worked!