Ronald Rood

Ronald Rood is meer dan 20 jaar actief in de IT, waarvan zo’n 18 jaar met Oracle. Hij is een troubleshooter pur sang. Nieuwe technologie is spannend speelgoed en een probleem is hooguit een nieuwe uitdaging. Momenteel is Ronald een van de consultants bij Ciber Nederland en doet hij veel werk voor enkele grote bedrijven in het hele land. De laatste jaren is hij vooral actief met datawarehouses en andere multi-T databases.

Enterprise scheduling met Oracle Scheduler

Optimaal gebruik maken van de beschikbare machinecapaciteit met behulp van dbms_scheduler en resource manager. Fantasie of werkelijkheid?

We moeten meer en meer werk uitvoeren op onze steeds maar verder groeiende systemen die steeds langer beschikbaar moeten blijven voor online gebruikers. Batch windows worden – als ze nog bestaan – steeds kleiner, terwijl het werk alleen maar toeneemt. Maar door op een intelligente manier gebruik te maken van een slimme scheduler, kunnen we de hele dag door batchverwerking draaien zonder de online gebruikers dwars te zitten. Ronald neemt ons in vogelvlucht mee door de geschiedenis van de Oracle scheduler. Ten slotte vertelt hij waar we nu zijn, en welke mogelijkheden en onmogelijkheden de scheduler ons te bieden heeft.