Paul der Kinderen

Paul der Kinderen werkt sinds 1998 als Senior Oracle DBA specialist en Oracle Developer bij Logica. In deze rollen heeft hij bij diverse klanten uiteenlopende opdrachten uitgevoerd. Zijn speciale aandacht gaat daarbij onder meer uit naar High Availability-oplossingen waaronder RAC, DataGuard en MAA. Daarnaast richt Paul zich op het management van infrastructuren met Enterprise Manager Grid Control. Paul is Oracle 10g Oracle Certified Professional (OCP) en Oracle Database 10g: Real Applications Clusters Administrators Certified Expert.

Uitvoeren van een rolling upgrade op een RAC datab...

Hoe voorkom je downtime bij een database upgrade?

Oracle presenteert de Maximum Availability Architecture (MAA) als set van richtlijnen om een Oracle High Available infrastructuur op te zetten. Een onderdeel van de MAA is het uitvoeren van een rolling upgrade van de database. Door een rolling upgrade uit te voeren kun je downtime minimaliseren.

Paul bespreekt een rolling upgrade-scenario met behulp van een 'transient logical standby database'. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen een rolling en een normale upgrade?