Peter Swier

Peter Swier is een allround Oracle DBA met jarenlange ervaring met diverse Oracle producten en versies. Naast zijn 'normale' DBA-werk deed hij in de loop der jaren kennis en ervaring op met Oracle programming, Application Server en vooral met database- en querytuning.
Van 1999 tot 2008 werkte hij bij Logica (CMG) en in die tijd gaf hij regelmatig presentaties en workshops op het gebied van Oracle DBA en SQL. Sinds 2008 werkt hij als zzp'er en heeft hij diverse Oracle DBA-opdrachten uitgevoerd bij o.a. IBM, Alliander en Shell.
Bij een van zijn klanten kwam hij het probleem tegen dat hij tijdens deze sessie bespreekt.

Peter heeft Informatica gestudeerd aan de Open Universiteit Nederland en is OCP DBA (9i t/m 12c) en OCP developer.

Geavanceerd gebruik van de Function Result Cache

Een krachtige Oracle feature op een speciale manier gebruikt.

Bij het oplossen van performance problemen kan je soms voor verrassingen komen te staan. En verrassende problemen vragen soms om creatieve oplossingen...

In een database met een enorm aantal function calls (duizenden per seconde, waarvan vele identiek), werd één specifieke functie miljoenen keren per dag uitgevoerd. Daarmee was het de absolute nummer één query in CPU usage, elapsed time en buffer gets.
Het leek een uitgelezen kans om de PL/SQL Function Result Cache feature te hulp te roepen.

Maar aanvankelijk wilde dat niet werken...
 
Peter bespreekt de Result Cache feature in grote lijnen, legt uit welk probleem hier speelde en hoe het werd opgelost. Hij demonstreert de grote voordelen van deze feature met SQL*Plus.

Na deze sessie begrijp je meer van de Function Result Cache feature, en kun je beslissen wanneer en hoe je die inzet in je eigen omgeving.

Bijzondere problemen vragen om creatieve oplossingen...