Michael Verheij

Michael Verheij heeft ruim 27 jaar ervaring in de IT-sector. De eerste vijf jaar werkte hij als systeemprogrammeur (C, assembly language) en hield hij zich bezig met interfaces tussen diverse programmeertalen zoals Fortran, COBOL en C en verschillende operating systems zoals UNIX, MS-DOS en VMS. De afgelopen 22 jaar werkte hij bij Oracle Global Software Support en bood hij klanten ondersteuning op het gebied van de RDBMS, development tools als Oracle Forms en Oracle Reports en de CASE tool Designer.

Michael heeft cursussen ontwikkeld voor Global Software Support, op het gebied van Oracle op MS Windows en Linux, en memory management binnen de Oracle RDBMS. Hij assisteert het Certification Team bij het reviewen van nieuwe certificatie examens.

Michael is Oracle Database 11g Certified Master en Oracle 7.3 tot 11g Certified Professional.

Events: een introductie

Tracing... van de steentijd tot nu: ontdek de mogelijkheden!

Volg deze presentatie voor een overzicht van de mogelijkheden van RDBMS tracing met behulp van events. Vanaf Oracle11g is de manier van database tracing uitgebreider dan ooit, en kun je een specifiekere trace context definiëren.

Je krijgt de verschillen te zien tussen tracing in pre-Oracle11g tijden, en tracing anno 2015. Hoe is de tracing syntax gewijzigd en wat heeft dit voor voordelen?

Behalve de theorie krijg je uiteraard een demonstratie van enige algemeen gebruikte event trace methodes zoals die door Oracle Global Software Support gebruikt worden, en een korte bespreking van de aangemaakte trace files.

Als klap op de vuurpijl krijg je een kijkje in de ORADEBUG functionaliteit zoals die in SQL*Plus is ingebouwd, mede met het oog op de trace functionaliteit.

Raak het spoor niet bijster!