Rob den Braber

Rob den Braber werkt als Oracle DBA bij Grid-IT. Hij is in 1999 begonnen als OpenVMS- en Unix-systeembeheerder en houdt zich sinds 2005 bezig met Oracle. Zijn aandacht gaat uit naar de High Available oplossingen van de Oracle database, zoals RAC, Dataguard, ASM en Enterprise Manager. Rob heeft daar verschillende workshops over gegeven. Een andere interesse van Rob is het inrichten van systemen met Oracle Enterprise Linux, met als doel het installeren van andere Oracle producten (RDBMS, AS en Enterprise Manager).

Sinds september 2006 is Rob werkzaam bij een klant, waar hij verantwoordelijk is voor het beheer van circa 40 Oracle Application Servers met BPEL, en voor de inrichting van Oracle Enterprise Linux systemen, met behulp van OEM, ten behoeve van een Oracle GRID.

Rob is Oracle 10g Oracle Certified Professional (OCP) voor de database, Oracle 10g Oracle Certified Associate voor de applicatie server, Oracle Database 10g: Real Applications Clusters Administrators Certified Expert en Managing Oracle on Linux Certified Expert. 

Oracle VM, een eerste kennismaking

Virtualisatie-software: geldverspilling of kostenbesparing?

Tijdens Oracle Open World 2007 is Oracle VM gelanceerd. Oracle VM is virtualistatie-software, waarmee je meerdere virtuele systemen op één server kunt draaien. Virtualisatie is momenteel een hot item, omdat het mogelijk kosten kan besparen. Veel bedrijven vinden het dus tijd om er eens goed aandacht aan te besteden.

Rob bespreekt de volgende punten:

- Basis en concepten van virtualisatie

- Overzicht virtualisatieproducten en hun eigenschappen

- Oracle VM Server

- Oracle VM Manager

- Toekomst van Oracle VM

- Toegevoegde waarde van Oracle VM voor het bedrijfsleven

- Demo van Oracle VM

 

Virtualisatie: een nieuwe weg naar hoge beschikbaarheid.