Patrick Broos

Patrick Broos heeft in de afgelopen 11 jaar ervaring opgedaan in het installeren, opzetten, migreren en beheren van omgevingen met Oracle Databases (Oracle 9i, 10g en 11g). Daarnaast heeft hij veel ontwikkelervaring met Oracle Developer en PL/SQL. Hij is gespecialiseerd in de inrichting van Oracle 9i/10G Application Servers, High Availability omgevingen en EAI omgevingen met InterConnect.

Op dit moment is Patrick druk bezig met de inrichting en configuratie van EM bij een grote organisatie.

Patrick is OCP 10G.

Enterprise Management with Enteprise Manager

Enterprise Manager: noodzaak of ballast in een Oracle-omgeving?

Patrick toont de kracht aan van een goed opgezette EM-Grid omgeving. Hij houdt de aandacht vast met een lezing vol hints, tips en demo's, waarbij de volgende punten de revue passeren:

- Installatieperikelen in een large/dual datacenter.

Hoe richt je EM in met meerdere management servers op verschillende, fysiek gescheiden plaatsen? En hoe communiceren de agents via een load balancer/DNS met de management servers?

- Gebruik van SUDO-rechten en EMCLI.

In grote datacenters hebben DBA's lang niet altijd direct toegang tot de Oracle Software owner. Sinds versie 10.2.0.4 kan EM via SUDO diverse acties uitvoeren, zoals cloning van databases. Om SUDO te implementeren is EMCLI nodig. Wat zijn de problemen en hoe kun je die oplossen?

- Gebruik van de provisioning module.

Provisioning van software is tegenwoordig een toverwoord binnen beheer, met name in Data Centers. EM-Grid kent diverse provisioning modules. Een demonstratie laat zien hoe ze werken.

- Onderhoud van de EM-Grid repository.

De repository van EM-Grid vertoont soms wat eigenaardigheden, vooral op het gebied van exporteren en importeren. Wat doe je daaraan?

- Extensibility van EM.

De plug-ins van EM maken het mogelijk ook niet-Oracle producten te beheren.

- Security aspecten.

Het gebruik van EM-Grid door meerdere disciplines vraagt om een duidelijke security. Waar moet je rekening mee houden?

 

De kracht van een goed opgezette EM-Grid omgeving!