Frank van der Togt

Frank van der Togt begon na zijn studie bedrijfskundige informatica in 1999 als junior Oracle DBA bij Roccade. Bij dit bedrijf (inmiddels Getronics Pinkroccade) maakt hij nu deel uit van een bijna 30-koppig DBA team van Data Centers en Hosting Services (DC & HS). Dit team doet het beheer van ongeveer 700 Oracle databases, variërend van Oracle 8i tot 10g. Frank heeft zich inmiddels volledig op Oracle 9i en 10g geconcentreerd, waarbij hij onder andere een standaard databasebewaking heeft opgezet én een groot aantal Oracle 8i databases naar Oracle 9i heeft gemigreerd.

De laatste anderhalf jaar heeft Frank zich beziggehouden met het bedenken en opzetten van een high available Oracle infrastructuur voor SAP. Dit project wordt naar verwachting in september 2008 afgerond met een pilot fase. Momenteel is hij bezig met de inrichting van een omgeving die via DataGuard uitwijk mogelijk maakt.

 

SAP op RAC

Do's en Don'ts van een SAP op RAC implementatie

Voor het plaatsen van SAP componenten op een Oracle Grid architectuur gelden belangrijke spelregels. Zo kun je DataGuard alleen in maximum performance toepassen, en stelt SAP op RAC bijzondere storage eisen. Bovendien moet je bij het inrichten van workload management rekening houden met de specifieke eigenschappen van SAP. En ten slotte zijn er diverse interessante (on)mogelijkheden om eens goed naar te kijken.

Frank geeft een best practice voor SAP op een Grid architectuur en bespreekt de verdeling van beheertaken tussen de DBA en de SAP administrator.

SAP en RAC: een succesvolle coalitie!