Ewoud Joustra

Ewoud Joustra begon zijn Oracle-carrière in 1999 bij Oracle Consulting Nederland. Hij is via Oracle ruim acht jaar actief geweest als database, application server en enterprise manager consultant. Zijn specialisatie was performance tuning. Sinds april 2007 werkt Ewoud als zelfstandige Oracle DBA via Maatschap FreeIT. Ewoud coacht medewerkers en maakt hen enthousiast voor de te behalen doelen. Zijn dagelijkse werkzaamheden zijn bij een grote klant waar hij zich vooral bezig houdt met alles rond Oracle Application Server en het Oracle Ecosysteem.

Het Ecosysteem bestaat alleen uit Oracle componenten: Clusterware, ASM, Database Server / RAC, Application Server, Identity Management, Enterprise Manager Grid Control en Oracle Enterprise Linux.

Oracle Application Server; High Available Oracle Identity Management

Identity Management binnen het Oracle Ecosysteem

Ewoud geeft een korte beschrijving van de contouren van het Oracle Ecosysteem dat bij zijn huidige klant wordt geïmplementeerd. Zijn belangrijkste aandachtsgebied is Oracle Application Server en alles wat daarbij komt kijken. Na de introductie van het Ecosysteem gaat hij in op de totale high available configuratie van Oracle Application Server, Identity Management. Met Identity Management worden alle gebruikersgegevens beheerd die nodig zijn voor selectieve toegang tot applicaties. Ewoud bespreekt naast technische ook enkele functionele vraagstukken.

Ewoud bespreekt aan de hand van de praktijk:

- Het Oracle Ecosysteem

- De inrichting van de Oracle IM componenten

- Hoe high available is de Identity Management implementatie?

- Midtier configuraties in het Ecosysteem

- Standaardisatie voor het beheer

 

Alles met Oracle software!