Yuri van Buren

Yuri van Buren werkt sinds 1995 bij Logica als Senior Oracle DBA Specialist. In zijn rol als Oracle DBA heeft hij bij zeer veel klanten de meest uiteenlopende opdrachten uitgevoerd. Sinds 2004 heeft Yuri zich verder gespecialiseerd op het gebied van performance management. 

Forecasting Oracle Performance

Regeren is vooruitzien

Iedereen doet continu voorspellingen. Dat doen we, vaak ongemerkt, de hele dag: als we naar buiten kijken voor het weer, autorijden of een bal vangen. Het voorspellen zit diep in ieder van ons.

Het is van groot belang om goed te kunnen voorspellen. Dat geldt ook voor het voorspellen van performance.

In deze presentatie laat Yuri zien dat je verantwoord Oracle Performance kunt forecasten in allerlei praktijksituaties. Daarbij kun je verschillende forecasting modellen gebruiken, die dienen om de complexiteit van het te analyseren systeem te vereenvoudigen. Zo kun je voorspellen wanneer systemen gevaar lopen. Risico's van overbelaste resources (CPU en/of IO) worden duidelijk. Bovendien kun je strategieën ontwikkelen om deze risico's te vermijden.

Het forecasten van Oracle performance is een belangrijk aspect van service-level management/capacity management. Leer nu methode(n) en vaardigheden om zelf deze service-level management risico's effectief te managen.

Beter dan een kristallen bol!

Performance Management met Grid Control in een volwaardig Oracle SOA landschap

theorie in de praktijk

In deze presentatie beschrijft Yuri de ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens een performance management opdracht voor het UWV. Het doel: de nieuwe website werk.nl (gebouwd door Logica en gehost door IBM) goed performend te krijgen. Op weg naar dat doel kwam Yuri heel wat leermomenten tegen... >

Yuri heeft tijdens dit project zijn performance data voornamelijk uit Grid Control gehaald. Hij zal tijdens de presentatie dan ook bruikbare schermen uit Grid Control laten zien.

Tijdens het project paste Yuri technieken toe die hij eerder op het Planboard DBA Symposium heeft gepresenteerd, zoals de Buffer Breakdown Methodologie en Forecasting Oracle Performance.