Harald van Breederode

Harald van Breederode heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT-sector. De eerste 20 jaar werkte hij als Unix Systems Administrator. De afgelopen 12 jaar deelde hij als Senior Principal DBA Instructor zijn kennis van de Oracle DBA technologie met de klanten van Oracle University. Harald geeft cursussen en seminars over Unix, Linux, Database Administration, RAC, ASM, Data Guard, Data Warehouse Administration, SQL Tuning en Database Tuning. Hij is Technical Team Leader van het Oracle Linux Certification Exam ontwikkelteam en Consulting Architect van het Oracle Database Certified Master Exam ontwikkelteam. Harald is een veelgevraagde spreker op de jaarlijkse UKOUG conferentie, de UKOUG RAC SIG en het Nederlandse Planboard DBA Symposium.
Harald is Oracle Database 10g en 11g Administrator Certified Master, Oracle Database 8i to 11g Administrator Certified Professional, Oracle on Linux Certified Professional en Oracle Database RAC Certified Expert. Hij is bovendien lid van het ‘Oak Table’ Network van Oracle Database Professionals. 

Adaptive Cursor Sharing

Eén probleem de wereld uit

Oracle heeft heel wat features voor een optimale uitvoering van SQL-opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van cursoren die zijn geladen in de Library cache. Het inzetten van bind-variabelen bevordert dit hergebruik. Maar er kleeft ook een nadeel aan: het zorgt dat de optimizer niet altijd het optimale executieplan kan bepalen.

Harald maakt dit probleem zichtbaar en laat zien hoe de Oracle11g Adaptive Cursor Sharing feature dit probleem de wereld uit kan helpen.

In deze presentatie krijg je antwoord op vragen als:

  • Wat is data skew?
  • Welke rol spelen histogrammen?
  • Wat is bind-variable peeking?
  • Wat is Adaptive Cursor Sharing?

En we zeggen het toch nog maar even: Harald verlucht de theorie en verlicht de breincellen natuurlijk weer met een vlammende demo.

Elk foordeel hep s’n nadeel… Maar dat hoef je niet te pikken!