Edwin Biemond

Edwin Biemond is een allrounder op het gebied van Oracle technologie. Hij houdt zich als software architect bezig met het ontwerpen en bouwen van OSB, SOA Suite of Java Restful services, het beheren van FMW WebLogic clusters, het toepassen van security en het bouwen van Web applicaties in HTML5 of ADF.

Het laatste jaar heeft hij zich ook verdiept in de provisioning van database of middleware servers.

Edwin is een Oracle ACE en co-auteur van het OSB 11g Developer cookbook. Hij werkt sinds 2011 bij Amis.

Van bare metal naar een volledig ingerichte database of FMW WebLogic server

Eindeloos wachten op een Oracle omgeving... kan dat niet anders?

Waarschijnlijk heb je wel eens het gevoel gehad dat het wachten op een Oracle omgeving eeuwig kan duren. Van een paar dagen tot 6 weken is bij sommige organisaties heel normaal. Maar als de omgeving er dan eindelijk is, kun je ook nog vaak vraagtekens zetten bij de kwaliteit. Misschien heb je een kloon van een kloon, en bevat de nieuwe omgeving niet de laatste aanpassing of patchset.

Zou het niet mooi zijn als je nooit meer lang hoefde te wachten op een omgeving, altijd de laatste versie van de software had en je bezig kon houden met het werk waarvoor je bent aangenomen?

Met Puppet en de Oracle puppet modules kan dat!
Met Puppet kun je op een eenvoudige en herhaalbare manier een database of WebLogic systeem beschrijven en uitrollen (van Operating System tot aan een Queue of een Tablespace). Je kunt de complete en goed leesbare template met elke text editor aanpassen. Je legt hem vast onder versiebeheer en... voortaan worden alle servers met deze template automatisch bijgewerkt in de Puppet run.

Puppet gaat verder dan een zelfgemaakt shell script. Het is operating system onafhankelijk en beschrijft de To Be situatie. Daarna bepaalt het de stappen om daar te komen.
Vanaf Puppet versie 3.2 ondersteunt PuppetLabs ook de razor module om met PXE-boot een operating system te installeren dat gekoppeld kan worden aan een database of weblogic building block. De software is open source; je kunt de Enterprise Editie zelfs gratis gebruiken tot en met 10 nodes.

Onderwerpen:

  • Puppet, wat is het? Wat kun je er allemaal mee?
  • Definiëren van een template met het scheiden van de omgeving-specifieke variabelen.
  • Database building blocks (11.2, 12.1, GoldenGate, FMW RCU)
  • WebLogic of FMW building blocks (Developer, Verbeterd beschikbaar, Hoog beschikbaar op basis van de Enterprise deployment guide).
  • De toekomst.
     

Zien is geloven. Daarom rollen we tijdens de presentatie een Oracle Database en WebLogic FMW cluster uit.