Rob den Braber

Rob den Braber werkt als Oracle DBA bij Grid-IT. Hij is in 1999 begonnen als OpenVMS- en Unix-systeembeheerder en houdt zich sinds 2005 bezig met Oracle. Zijn aandacht gaat uit naar de High Available oplossingen van de Oracle database, zoals RAC, Dataguard, ASM en Enterprise Manager. Rob heeft daar verschillende workshops over gegeven.

Een andere interesse van Rob is het inrichten van systemen met Oracle Enterprise Linux, met als doel het installeren van andere Oracle producten (RDBMS, AS en Enterprise Manager).

Sinds september 2006 is Rob werkzaam bij een klant waar hij o.a. verantwoordelijk is voor het beheer van circa 50 Oracle VM systemen met daarop ongeveer 150 Virtual Machines.

Rob is Oracle 10g OCP voor de database, Oracle 10g OCA voor de applicatie server, Oracle Database 10g: Real Applications Clusters Administrators Certified Expert, Managing Oracle on Linux Certified Expert en Oracle VM 2.0 Certified Implementation Specialist.

 

Cloud computing met Oracle VM

Een luchtkasteel?

Oracle VM is nu bijna vijf jaar op de markt, en ondertussen is versie 3.0 beschikbaar gekomen. Deze versie past binnen de cloudstrategie van Oracle en is volledig geïntegreerd met Oracle Enterprise Manager Cloud Control 12c.

De volgende punten staan op de agenda:

  • Wat is er nieuw in Oracle VM 3.0?
  • Integratie met Oracle Enterprise Manager Cloud Control 12c
  • Upgrade strategie van Oracle VM 2.0 naar 3.0
  • Demo: aanmaken van een nieuwe Virtual Machine met behulp van een Oracle VM Template

Pas als de mist is opgetrokken, kun je de wolkenhemel zien.